top of page

Attraktionslagen

Law of attraction

ALLT SOM ÄR LIKA- DRAS TILL VARANN

DET DU TÄNKER PÅ - BJUDER DU IN I DIN TILLVARO

Attraktionslagen - Dina tankar är skapande och formar din verklighet. Det du fokuserar på kommer du attrahera in i ditt liv.

Att på djupet förstå attraktionslagen är en av de bästa saker du kan göra för dig själv. När du börjar ta kontroll över ditt liv och förstå varför du får det du får i ditt liv, då kommer inget bli sig likt igen. Du kommer uppleva mer glädje, lycka och börja skapa ditt liv utifrån dina önskningar och sluta låta dig påverkas av andra. 

 

För att förstå attraktionslagens kraft och för att kunna styra den till din fördel, behöver du först förstå logiken bakom attraktionslagen.

BAKGRUND ATTRAKTIONSLAGEN 

Albert Einstein upptäckte att - allt är energi och allt vibrerar. Allt vibrerar i olika hastigheter och på olika frekvenser. 

 

Alla saker är energi och alla saker vibrerar. Tittar du t ex på en betongvägg i ett microskåp så kommer du se att den till synes fasta väggen egentligen består av små, små partiklar som rör sig jättesnabbt, trots att det för blotta ögat ser ut som om att väggen är stilla. Detta gäller även vår kropp. Alla celler i vår kropp vibrerar konstant.

Vibrationerna i vår kropp styrs av våra känslor. Känslorna styrs av de tankar vi väljer att tänka. Dvs. e
nergin i vår kropp förändras beroende på vilka tankar vi tänker, dvs vilken frekvens våra tankar vibrerar i för stunden. 

Nedan bild illustrerar hur frekvenserna (rörelserna i kroppen) förändras beroende på hur vi känner oss, med andra ord - vilken dominerande känsla vi håller.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


frekvenser.jpg

Som ni ser är skam och skuld väldigt låga vibrationer och här är energin kontraherad - sammandragande. I de här vibrationerna upplever vi oftast att allt känns tungt. I de lägsta vibrationsnivåerna mår vi ofta väldigt dåligt och känner oss nedstämda.

Medan när du väljer tankar som skapar känslor av av glädje, meningsfullhet och kärlek så känner du dig lätt och glädjefylld. Det beror på att din kropp då vibrerar i en hög frekvens och din energi kan expandera. 

Om du nån gång gått in i ett rum där två personer precis bråkat, så kan du ofta känna spänningarna som finns i rummet och den skarpa energi som råder. Likadant om du sitter bredvid en person som mår riktigt bra och som är så där härligt lycklig, så kan du känna att du bara vill sitta nära och ta del av den härliga frekvensen. Känner du igen dig?

 

DU VÄLJER DIN FREKVENS

Det fina med allt det här, är att vi kan välja vilken frekvens vi vill vara i. Just av den enkla anledningen - att vi väljer våra egna tankar. För tankarna styr våra känslor, känslorna styr vår frekvens.  Är du med?

 

Exempel; Om jag tänker på nån jag tycker om, då får jag en härlig känsla i kroppen av kärlek och det gör att jag vibrerar i en hög frekvens.

 
Om jag tänker på ett problem och får känslor av rädsla, skam eller skuld, då vi vibrerar min energi i låg frekvens.

 

Allt som behövs för att byta frekvens från låga nivåer till höga, och på så sätt gå från att inte må bra, till att må bra -det är EN TANKE. Det funkar givetvis åt andra hållet också. Dvs. Tänk en negativ tanke och håll i den- vips, så vibrerar du i en låg frekvens och du börjar må dåligt. 

 

Det fina i allt detta är som sagt att det är vi som styr. För kom ihåg, ingen kan någonsin få dig att tänka en tanke du inte vill tänka. Du väljer alltid vilka tankar du ska tänka. Oavsett hur det ser ut runt om kring dig och oavsett vad andra väljer att göra och säga, så är valet av tanke ditt egna beslut. Ingen annan än du, kan skapa i din egen tillvaro.

 

Vad har nu allt detta med att göra med attraktionslagen - Law of attraction?
 

Jo, det du precis läst är en förklaring av Lagen om Vibration, dvs. allt vibrerar och allt är energi. Lagen om vibration är nämligen grunden till Lagen om attraktion. Nu kan vi gå vidare och förstå hur vi får det vi får i våra liv. 

 

LAGEN OM ATTRAKTION BETYDER : ALLT SOM ÄR LIKA DRAS TILL VARANN

Eftersom att vi nu vet att allt är energi (och vi vet dessutom att vi styr våra egna tankar.) Då kan vi också säga att Attraktionslagen gör så att allt som har som har samma energi -dras till varann. Vi kan också säga att allt som håller samma frekvens - dras till varann.

 

Har du nån gång märkt att den som ofta pratar om sjukdomar och hur dåligt den mår, är den som oftast blir sjuk och den som får mer att må dåligt över? Och att den som klagar över hur lite pengar de har, är den som oftast får stora oplanerade utgifter? Den som oftast väljer ett negativt perspektiv, få hela tiden fler negativa situationer att prata om.

 

Samma sak med personer som pratar om framgång, ofta är dem som skapar framgång. Dem som väljer ett positivt perspektiv får ofta mer saker att vara glad över och de som väljer att se lyckan i det de har - ofta får mer att vara lyckliga över.

 

​Positiva tankar, positiv frekvens-drar till sig fler positiva tankar som sen ger positiva situationer. Negativ tanke, negativ frekvens - drar till sig fler negativa tankar som ger ett negativt perspektiv och negativa situationer. Enkelt och logiskt eller hur?

 

Hur kan man då använda detta för att skapa det man vill ha?

 

Jo, genom att förstå hur det här systemet fungerar.

 

Steg ett är att börja bli medveten om vad du tänker på! Dvs. Tänker du på det du vill ha eller fokuserar du på det du inte vill ha? För det du tänker och känner- det får du nämligen uppleva mer av- Good or bad! Det är det som är attraktionslagen.

 

Det här betyder att allt som du har i ditt liv är ett resultat av det du tidigare har tänkt på. Du har skapat och bjudit in det du har och det du upplevt genom dina tankar. Ingen annan än du kan skapa i din tillvaro, det kan bara du. Det betyder att du aldrig behöver oroa dig för vad andra tänker eller gör. Du behöver endast fokusera på vad det är du vill ha! Det är det du kommer bjuda in.

Är du trött på motgångar och känner du att "livet är emot dig". Fundera då vad du faktiskt går ikring och tänker på hela dagarna. Var ärlig mot dig själv. Är dina tankar övergripande negativa så har du svaret där. 

 

Vill du ha mer glädje i ditt liv- börja att tänka mer på sånt som gör dig glad, tänk positiva tankar. Vill du ha kärlek- tänk på hur du vill uppleva kärlek. Vill du ha det där jobbet- tänk på hur det känns när du fått de där jobbet. Våga bjuda in känslan när du har fått det du vill ha- känn känslan med hela kroppen! Allt skapas nämligen två gånger, först i vår tanke, sen kan det manifesteras och skapas i vår verklighet. 


Strunta i att tänka på det som du inte vill ha. Ta bort dem tankarna totalt!  Så fort du registrerar att du tänker en negativ tanke (du vet det genom att du känner en negativ känsla). Byt då ut den negativa tanken mot motsatsen- mot något som du faktiskt vill ha! Något positivt, byt perspektiv och våga se situationen på ett annat sätt- Du kan göra det! Du styr ju dina egna tankar! Du väljer ju dina tankar- välj dem du mår bra av! Välj det önskade läget istället för det oönskade läget. Är det för svårt att välja en motsatt tanke, välj då en helt annan tanke som får dig att må bra. Tänk tex. på något du är tacksam över eller någon du tycker om. Det kommer bryta det negativa tankemönstret. Går det ändå inte att få bort tanken, skaka på huvudet tre gånger och ta ett steg till höger så får din hjärna något annat att tänka på. Välj därefter en positiv tanke; t ex "jag älskar livet".

Exempel: Du ska hålla en presentation på jobbet och är väldigt nervös. Du låter de negativa tankarna sväva i väg på hur du glömmer bort vad du ska säga, att du blir generad och att du blir utskrattad. Dessa tankar gör att du får ångest och mår riktigt dåligt. Du funderar på att sjukskriva dig.

Gör då så här: Säg stopp till dig själv, andas och sätt dig ner och fundera på; hur vill jag egentligen att presentationen ska gå? Vilket är mitt önskade läge? Hur vill jag känna kring presentationen nu och efteråt. Exempel på ny tanke:  "Jag vill att presentationen ska gå bra, jag kommer ihåg allt jag ska säga, jag pratar lugnt och tydligt och mitt budskap når fram. Jag vill känna mig lugn, trygg, säker och jag vill lämna mötet med en känsla av stolthet. Detta är vad jag vill skapa.

Så här kan du göra inför varje situation i livet och inför allt du vill ha. Dvs. tänk igenom vad du vill ha, vilket är ditt önskade läge? Tänk på det så att det skapar en härlig känsla. Repetera önskade läget om och om igen i tanken. Det är helt okej att "fake it till you make it". Det kan behövas till en början, med upprepning så kommer du börja tro på det även på djupet.

Ju fler gånger du väljer att tänka på det du faktiskt vill ha istället för det du inte vill ha, så kommer du inom väldigt kort tid uppleva en enorm skillnad i ditt mående. Du kommer känna dig gladare, mer levande och dessutom sprida mer kärlek. Tänk på att din positiva muskel växer och blir starkare för varje gång du väljer ett positivt perspektiv. (din negativa muskel växer såklart på samma sätt, men kan försvagas genom att du inte använder den).

TÄNK PÅ DET, FÖRVÄNTA DIG DET OCH TA EMOT DET

Formeln för att jobba med attraktionslagen och få den att fungera är följande; 

  1. Tänk på det du vill ha så intensivt att det skapar en stark känsla. Tänk gärna på det i nuform, dvs som om det redan var uppfyllt. t ex. "jag är så tacksam över att jag har en kärleksfull relation" Skriv gärna ner det du vill ha. En "jag vill ha -lista," där du i punktform skriver ner allt du vill ha kan vara ett enkelt sätt att komma igång. 
     

  2. Förvänta dig med hela ditt hjärta att du får det du vill ha.  Känn hur det känns när du har fått det du vill det. Tänk att det redan är ditt. Det är redan här. Här gäller det att vara positiv och ha tillit till processen, våga hålla kvar känslan av att det du tänkt på faktiskt är på väg till dig, även om du ännu inte ser några tecken på det i din fysiska tillvaro. Lita på att det kommer. Du kommer alltid attrahera utifrån dina mest dominerande tankar och känslor så se till att tvivlet tiger still och att du fokuserar på tilliten. Så fort du väljer tankar som ex. "Tänk om det inte blir som jag vill" "varför kommer det inte"  "äsch, det här funkar nog inte för mig" "jag vet ju inte hur" eller liknade, då skjuter du det önskade ifrån dig. Välj istället tankar så som: " jag vet att det är  mitt" "jag är så tacksam över att jag styr min egen verklighet"  "Tack för att X är  mitt" "Jag älskar att X är mitt".
     

  3. Ta emot det när det kommer. Det vi har önskat oss kanske inte alltid kommer exakt i den form vi förväntar oss, men det kommer, det kan vi lita på. Vi behöver då våga ta emot det och inte backa pga av rädslor. Det är ganska vanligt att det vi önskat oss kommer snabbare än vi förväntat oss och då kan många bli rädda och backa "jag är inte redo än" "jag var inte beredd på att det skulle komma så snabbt" "hjälp, möjligheten att få X kom till mig och nu vet jag inte vad jag ska göra" "det var ju inte såhär det skulle komma". Istället för att gå in i rädslan, välj då istället tankar så som: "Tack för att X kom till mig" "Jag tar emot X med glädje" "jag vågar se vart detta leder". I denna tanke-energi kan du sedan agera. 

Jag hoppas att du fått en tydlig bild över attraktionslagen och hur fantastiskt det är att skapa medvetet! Vill du ha hjälp att komma igång och attrahera in önskade lägen i ditt liv.

 

Boka en tid nedan så hjälper jag dig!

Kram Annica

Get in Touch

VILL DU BOKA EN TID?

Kontakta mig via formuläret nedan eller genom mail alt. tele

 

Vi ses i mitt samtalsrum på salong SamSara på Slaggatan 10, Falun.

ANNICA NÄSLUND COACHING
073-6198994 /annica@ancoaching.se

Hurra! Nu hörs vi snart! Tack för ditt meddelande

bottom of page